Living the Dream:: Аманда Рос

Личният  избор на стилистите

Стилистът Аманда Рос е известна със своя изтънчен вкус и поглед, резултат от дългогодишен опит в света на модата. Бивш Редактор Пазари в Харпър Базар и консултант към C Magazine, Аманда Рос се завръща обратно в Ню Йорк като моден консултант към различни издания, личен стилист на звезди и известни личности и дори моден директор на известна верига хотели.
В тази среща с любими и ценени заради своето качество или просто по лични причини вещи от нейния личен гардероб, Аманда произнася 11 думи, които разчувстват журналистката от Коветьор: „Никога не съм виждала чанта на Шанел, която да не харесам”.

Обичам този клътч, въпреки, че не побира нищо. Получих го от Стивън Ган докато работех за Харпърс БазарТази покупка е сред любимите ми. Никой не прави комплект бижута по-добре от Помелато. А леопардовият принт…. Любим, любим, любим!

 

Чак сега разбирам колко много неща на Шанел притежавам… Когато започнах в Харпърс (2001), Брана Волф току-що бе представила това сако в резорт ревю. Към него имам колан от рипсена лента.

Не можех да не купя тези обувки/ Валентино… Открих ги в Атланта по време на командировка през май. Приличат на бижута. Толкова изящни и деликатни…. J’adore!

Не се подвеждайте от тоалетната хартия…С тези бижута ($300) започнах голямата си колекция от аксесоари през 1988, когато започнах работа в Condé Nast. Тюркоазът, комбиниран със зелено и виолетово са любимите ми цветове.

Рокля на Lanvin с жакет от J.Mendel Sable. Огърлицата е на Ikat и я купих в Истанбул. Роклята е подарък от колегите ми от времето когато напуснах Харпърс, за да се преместя в Лос Анджелис. Носих я по време на третата сватба на баща ми.

Имам две зелени чанти на Валентино. Никой не постига зеленото както Валентино. Обсебена съм. Обичам своите бижута. Тези са от различни пазари в Истанбул. Обувките са Charlotte Olympia и както казах, обичам леопардовия принт!

Малко почивка от обувките с платформи… Тези са Маноло Бланик и са рядък избор, тъй като обикновено купувам във виолетово, когато пазарувам там.

Палтото на Alessandro Dell’Aqua върви със сатенен колан високо над кръста. Мисля че това е любимото ми палто на всички времена. Роклята е Naeem Khan и е направена от птичи пера и минерали. Naeem каза: “Взимай я – тази рокля е толкова малка, че не става на никой друг”. Исках да я нося на едно парти със стриктен дрес код в Лос Анджелис, но някак си се оказах във Валентино. Носила я е племенницата ми, която също е стилист. Скоро…

Тези открих в Couture Lab, Лондон. Да си запиша – за следващата фотосесия…

На кого е нужно палто от туид на Шанел, когато може да има тези прекрасни чанти!

Чантата е Силвия Толедано. Запознах се с нея и съпругът и в Париж. Използвала съм нейни аксесоари в Lipstick Jungle. Тази чанта е подарък от тях.

Рок енд рол и Маноло Бланик

Никога не съм виждала чанта на Шанел, която да не харесам. Най-шик е когато е в тъмно синьо кадифе. Огърлицата е Тифани.

Рокля на Lyn Devon, великолепна млада дизайнерка. Винаги ме питат чия е, когато съм с нея.

Роклята е Oscar de la Renta и я получих от таен обожател за рождения си ден преди повече от 10 години. Огърлицата е винтидж Lanvin

Хубавото на тези е, че са вечно модерни. Носила съм тази рокля Шанел по различни поводи, от сватба, до официално събитие. Яката от хермелин обикновено комбинирам с рокля на Диор. А чантата Pucci? Не ми пука че тежи цял тон, толкова е сладка…

(No Ratings Yet)