Living the Dream:: Питър Сом

Личният  избор на стилистите

 

Питър Сом – президент на „Питър Сом”, дизайнер, креативен директор, носител на много награди – Питър Сом има достатъчно трофеи и признания, които да покаже, някои от които спечелени още в ученическите му години (награда: Зланият напръстник на Исак Мизрахи).
Дизайнерът пренася усета си за естетика в своя дом, където показва някои от любимите си дрехи, аксесоари и обувки. Колекцията е с реверанс към Margiela и изкуствено оръфаните им обувки без връзки. “Харесва ми именно оръфаната част, която прилича на току-що откъсната. При все това, винаги когато ги нося, хората ме гледат загрижено…”

Подреждам ги по цвят – защо не… Както виждате, тук-там съм натъпкал някои чифтове…

Тези са Mark McNairy за Bass. Израстнах с тези модели.

Харесвам Margiela! Мързелив съм с пазаруването и за това когато открия нещо интересно, придържам се към него. Харесва ми че нямат връзки. При мен връзките винаги са недобре направени и тези модели ми идват доста удобни. Удобни са и за проверка по летищата.

Всяко лято ме прихваща – плетивата! Всичко в дневната ми е удобно – диванът е толкова мек, че не ти се иска да станеш, веднъж седнал. Изобщо не съм декорирал целенасочено. Просто събрах на едно място любимите си вещи с надеждата, че ще намерят хармония помежду си.

Вратовръзките са винтидж. Много ги харесвам, въпреки, че не съм ги носил от години. По стените – Хосе Давила. Колекцията се нарича “Сградите, които трябва да видите преди смъртта си”. Това ми е близко на сърцето, тъй като и двамата ми родители са архитекти.

Нямам някаква особена история с тази Биркин. Препълвам я така, че понякога се страхувам, че дръжките ще се скъсат. Те, разбира се, не се късат. Надявам се…

Ролекс от 60-те, беше на баща ми. Златното кюлче е подарък за рожден ден. Надявам се да привлече останалите си златни приятели.

И тези са Margiela. Харесва ми именно оръфаната част, която прилича на току-що откъсната. При все това, винаги когато ги нося, хората ме гледат загрижено…

Албер е гений. Харесвам всичко, което прави за Ланвин. Светът му е толкова романтичен и секси! Това е моят кът за скициране, разхвърлян е, но аз съм ок с това. Скицирам от дете – това бе моя начин да избягам в света на красивото.

Възхищавам се на Фийби и работата и в Céline. Влиянието й в модата е голямо. Когато разбрах, че мъжете също могат да носят чанти на Céline, отидох на Виа Монтенаполеоне в Милано и си взех. Беше ми лошо от презокеанското пътуване…

Това яке е Junya Watanabe. Харесва ми смесицата между различни материи и цветове. Нямаха моя размер и трябваше да се преборя за него. След това изтичах до офиса им за да си го взема. Понякога ставам такъв…

Обувките са Barneys New York, а сакото – Ив Сен Лоран

Да, отново Margiela. Тези са ми любими и отново са без връзки.

Отново Margiela :) . Изглежда съм доста последователен.

(1 raters, 5 scores, average: 5.00 out of 5)